Het belang van goede voeding

//Het belang van goede voeding

Dat goede voeding essentieel is voor een goede gezondheid, is algemeen bekend. Ook uw ogen hebben baat bij een goede voeding.

Onderzoek naar de gezondheid van het oog heeft onder andere een verband aangetoond tussen slechte en onvolledige voeding en een verhoogd risico op leeftijd gerelateerde maculaire degeneratie (AMD of netvliesveroudering).

AMD tast geleidelijk het zicht aan in het midden van het netvlies, waardoor het centrale zicht vervormt en wazig wordt.
Bepaalde groenten en andere producten hebben antioxidanten, vitamines en mineralen die goed zijn voor de ogen.
Zij werken als bouwstenen of beschermer in en rond de ogen.

BELANGRIJKE VOEDINGSSTOFFEN DIE HELPEN BIJ HET BEHOUD VAN UW ZICHT:

Vitamine C :
Sinaasappel, Kiwi, Aardbei, Banaan, Appel, Groene kool, Spruitjes, Bloemkool, Broccoli, Spinazie, Tomaat en Wortel.

Vitamine E:
Plantaardige Olie, Plantaardige Margarine, Tarwekiemen, Fruit, Groenten en Noten.

Zink:
Oesters/Schelpen, Schaaldieren, Lever, Rood Vlees, Eigeel, Gevogelte, Varkensvlees, Peulvruchten en Volkoren Brood.

Omega 3 vetzuren:
Vette Vis, Halfvette Vis, Magere Vis en Schaaldieren

Luteïne – Zeaxanthine:
(Gekookte) Boerenkool, Spinazie, Snijbonen, Sla, Gekookte Broccoli, Courgette, Gekookte Maïs, Eigeel, Gekookte Spruitjes en Gekookte Erwten

2017-09-08T12:07:29+00:008 september 2017|